Skip to Content
VIBLOG
Zelfstandige In Bijberoep
belgium Admin_ / November 24, 2021

Zelfstandige In Bijberoep. Je bent minstens 50 procent ambtenaar (8 maanden of 200 dagen per jaar). Daarmee bouw je echter geen sociale rechten op, die krijg je via je hoofdberoep.

Van zelfstandige in bijberoep naar fulltime ondernemer
Van zelfstandige in bijberoep naar fulltime ondernemer from www.bloovi.be

Als zelfstandige kunt u kiezen om uw activiteit uit te oefenen in bijberoep: Stel dat je 1.000 euro verdient, maar ook 1.000 euro kosten inbrengt, dan is het resultaat inderdaad een nuloperatie. Daarom noemen we dit bedrag een ‘solidariteitsbijdrage’.

Gelukkig Betaal Je Dan Ook Heel Wat Minder Sociale Bijdragen Dan Iemand Die Werkt Als Zelfstandige In Hoofdberoep.

Een bijberoep levert je een mooie financiële extra op, afhankelijk van de tijd die je erin wil en kan steken natuurlijk. Als zelfstandige in bijberoep heb je geen recht op de uitkeringen van een zelfstandige in hoofdberoep. U wordt wél als zelfstandige in bijberoep beschouwd als u:

Je Bent Minstens 50 Procent Ambtenaar (8 Maanden Of 200 Dagen Per Jaar).

Als zelfstandige in bijberoep geniet je dan ook heel wat voordelen: In tegenstelling tot een zelfstandige in hoofdberoep is een zelfstandige in bijberoep geen minimumbijdrage verschuldigd. Het aantal uren dat je als zelfstandige in bijberoep mag werken, maakt niet uit, zelfs al zijn dit er meer dan in je hoofdberoep.

Je Werkt Minstens 50 Procent In De Particuliere Sector.

Zelfstandige in bijberoep ben je wanneer je je naast die zelfstandige activiteit in een van volgende situaties bevindt: Dit fonds int de sociale bijdragen die je moet betalen en zorgt ervoor dat de uitkeringen correct gebeuren. Het sociaal statuut van de zelfstandige in bijberoep ((opent in nieuw venster)) (pdf) het sociaal statuut van de meewerkende echtgenoot/echtgenote ((opent in nieuw venster)) (pdf).

Als Zelfstandige Kunt U Kiezen Om Uw Activiteit Uit Te Oefenen In Bijberoep:

Vind de job van je dromen Als zelfstandige in bijberoep speelt het helemaal geen rol hoeveel je verdient met je bijberoep. Zo kunnen ze tot 350 euro per maand bijverdienen.

Ontdek 247 Openstaande Vacatures Voor Zelfstandig Bijberoep Op Vdab.be.

Sluit je aan bij een ziekenfonds Je kan de kosten die je maakt voor je bijberoep (gedeeltelijk) inbrengen als beroepskosten. Stel dat je 1.000 euro verdient, maar ook 1.000 euro kosten inbrengt, dan is het resultaat inderdaad een nuloperatie.

Comments
No comments yet, take the initiative.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

VIBLOG © 2022